€15 korting op je eerste bestelling met code CC018

Chop chop, de eerste Glutenvrije maaltijdbox

04/07/2017 Een glutenvrij dieet is oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen die lijden aan een glutenintolerantie (coeliakie). Dit is een allergische reactie op het gluteneiwit dat je vindt in granen zoals tarwe, spelt, rogge en gerst. Dit kan beschadiging en ontstekingen veroorzaken in de dunne darm. Daarnaast zijn er ook heel wat mensen die niet allergisch zijn, maar wel in lichtere mate ongemak ervaren door het eten van gluten.

Een glutenvrij dieet is oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen die lijden aan een glutenintolerantie (coeliakie). Dit is een allergische reactie op het gluteneiwit dat je vindt in granen zoals tarwe, spelt, rogge en gerst. Dit kan beschadiging en ontsteking veroorzaken van de dunne darm. Daarnaast zijn er ook heel wat mensen die niet allergisch zijn, maar wel in lichtere mate ongemak ervaren door het eten van gluten.

Studies tonen aan dat 80% van de bevolking een reactie kan vertonen op gluten. Heb je af en toe spijsverteringsklachten, last van winderigheid, concentratiestoornissen, hoofd- of gewrichtspijn of ben je snel moe? Dan kan het wel eens zijn dat jij tot die 80% van de mensen behoort.

Daarom is het aangeraden om regelmatig, of toch enkele maaltijden per week, een glutenvrije maaltijd te eten. Ook mensen die niet aan glutenintolerantie lijden, zullen snel de positieve effecten ervan ervaren.

Wil je (vaker) glutenvrij eten, maar weet je niet waar beginnen? Chop chop helpt je op weg! Met onze glutenvrije maaltijdbox krijg je de ingrediënten en recepten voor 3 gezonde maaltijden voor 2 personen, 100% glutenvrij, bij jou thuis geleverd. Alle ingrediënten zijn trouwens volledig biologisch geteeld. Elke week is er een nieuw glutenvrij menu beschikbaar.

 

Ontdek het Chop chop glutenvrije menu